Giles Miller. Perspectives pavilion in the Winterfold forest

This slideshow requires JavaScript.

The British designer Giles Miller created an installation called Perspectives that is located in the middle of the English Winterfold forest, an ingenious elliptical-shaped structure with a steel framework that supports cedar wood shingles.

The shingles are mobile and can be closed to create a shelter for the hikers or left open for stunning views from the top of a hillside. Most of the cedar wood pieces have a personal message carved on.

“The site is at the top of a natural vista that was then cleared and flattened ready for the piece. Both the elliptical shape and the overlapping surface of Perspectives are organic architectural references inspired by the natural surroundings of the forest at Winterfold,” Miller told Dezeen, the design magazine.

Giles Miller is mentioned among other five young designers and architects on the Emerging Talents List of Maison et Objet 2017, the design and lifestyle event that took place in Paris at the end of January.

Photo credits: Giles Miller

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s