Snøhetta. Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion

This slideshow requires JavaScript.

The Norway based architecture firm Snøhetta designed one of the most spectacular wildlife observation pavilions in the legendary Dovre Mountains of Norway, the home of the last herds of wild reindeer.

reindeer norwegian-wild-reindeer-centre-pavilion-snøhetta-2

The facade is an undulating timber structure creating waves on which the visitors can sit and enjoy nature while being warmed by a built-in heating system. The rippled wooden structure continues in the inside creating numerous sitting places to host large groups of explorers.

reindeer norwegian-wild-reindeer-centre-pavilion-snøhetta-5

The timber structure is nested in a steel frame that opens up in a glass wall that serves as the observation area.

reindeer norwegian-wild-reindeer-centre-pavilion-snøhetta-3

The Snøhetta architects created an undulating structure that mimics the form of the Dovre mountains, blending in the natural habitat.
The Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion is an educational initiative of the Wild Reindeer Foundation.

reindeer norwegian-wild-reindeer-centre-pavilion-snøhetta-4

Photo credits: Snøhetta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s